Hlavní obsah

Festival Kytara napříč žánry zve do Prahy The Cavern Beatles

– Praha
Novinky, kaz

Není třeba je dlouze představovat, každý je zná. Jsou čtyři, pocházejí z Liverpoolu a nejslavnější momenty své i hudební historie připomenou na koncertu ve čtvrtek 30. září v pražském KC Vltavská. Jedním z hlavních lákadel festivalu Kytara napříč žánry je totiž jeden z nejvěrnějších revivalů Beatles, skupina The Cavern Beatles.

Článek

„To, co tuhle čtveřici odlišuje od ostatních kapel, je naprostá autenticita jejich hry. Nejenže hrají vždy na živo, ale dokonce používají i originální nástroje a pódiovou techniku ze šedesátých let. A stejně pečlivě jako dbají o autenticitu hry, dbají i o celkové vzezření. Takže když vyjdou na pódium, máte zpočátku pocit, že jste se vrátili v čase,“ líčí Stanislav Barek, dramaturg festivalu Kytara napříč žánry.

Koncert bude součástí 13. ročníku festivalu Kytara napříč žánry, který probíhá od 12. září až do 20. listopadu a představí napříč žánry dalších patnáct domácích i zahraničních mistrů ovládajících rozmanité techniky hry na kytaru.

Vedle hvězdného Tommyho Emmanuela a mladého australského talentu Joe Robinsona, kteří budou program uzavírat, předvedou své umění také virtuózní Alex De Grassi, nestor české kytary Jiří Jirmal a letošní programovou nabídku obohatí také večer věnovaný citeře.

Vstupenky na koncerty lze zakoupit v sítích Ticketpro, Ticketportal nebo v kanceláři spolupořádající agentury Taktika Muzika. Informace kytaroví fandové naleznou na  www.kytaranapriczanry.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám