Hlavní obsah

Guns N’Roses přivezou v pondělí večer rock’n’roll

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražské O2 Areně vystoupí v pondělí večer americká rocková skupina Guns N’Roses. Ve 20 hodin jí zahřeje pódium formace Danko Jones, hlavní hvězda večera by se na něm pak měla objevit kolem jednadvacáté hodiny.

Článek

Známé jsou nicméně její pozdní starty vystoupení, například v roce 2006 začala v Praze hrát až chvíli před půlnocí.

Vstupenky budou k dostání i v den konání akce

„Přestože je o koncert velký zájem, zbylé vstupenky budou k dostání i v den konání akce v pokladnách O2 Areny,“ řekl Právu Petr Novák z pořádající agentury Live Nation.

Guns N’Roses přišli na svět před pětadvaceti lety v americkém Los Angeles. Na tehdejší hudební scénu vnesli syrovost a otevřenost v textech, což jim záhy přineslo posluchačskou pozornost a posléze i celosvětový komerční úspěch.

Málokterá z kapel posledních desetiletí totiž dokázala v tak velké míře naplnit základní slogan rockové muziky – sex, drogy a rock’n’roll.

Debutové album Appetite for Destruction vyšlo v roce 1987 a vyšplhalo se brzy až na první místo americké prodejní hitparády Billboard. Podobně si vedla i další alba.

Majstrštykem byla dvojdeska Use Your Illusion z roku 1991, která získala sedminásobné platinové ocenění za prodej. V dalších letech na sebe skupina upozornila především tím, že na album The Spaghetti Incident? (1993) zařadila píseň, jejímž autorem byl vrah Charles Manson.

Zahrají písně z alba Chinese Democracy

V roce 1996 formaci opustil kytarista Slash, po zpěvákovi W. Axlu Roseovi druhá nejvýraznější postava. Spolu s dalšími bývalými členy kapely pak založil formaci Velvet Revolver.

Od roku 1996 Axl a jeho spoluhráči připravovali album Chinese Democracy. To nakonec vyšlo před dvěma lety. Na pražském koncertě budou hrát jak písně z něho, tak i nejslavnější pecky z historie Guns N’Roses.

Reklama

Související témata:

Související články

Irové vypískali arogantního Axla Rose

Trapasem skončil koncert Guns n' Roses v irském Dublinu. Axl Rose, který je znám tím, že schválně zdržuje začátek koncertů, diváky rozzlobil natolik, že na něj...

Výběr článků

Načítám