Hlavní obsah

Sobota s čajem, japonskou flétnou a indickým sitárem

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čaj je více než jen nápoj, souvisí se složitou kulturou, etiketou, obřady, hudbou. Zájemci o čajovou kulturu si mohou v diáři červeně zaškrtnout tuto sobotu 21. srpna. V areálu Starého purkrabství na pražském Vyšehradě totiž začíná ČajoMír Fest, setkání čajových mistrů, které trvá od šesti ráno až do večerních hodin.

Článek

Ty, kdo si přivstanou, stihnou ranní rágy v podání Jiřího Dohnala, hráče na indický sitár, obřad k otevření dne a celého festivalu, zdravou snídani a ranní cvičení.

Ty, kdo si přivstanou, stihnou ranní rágy v podání Jiřího Dohnala, hráče na indický sitár, obřad k otevření dne a celého festivalu, zdravou snídani a ranní cvičení.

„V 10 hodin se pak rozběhne celý program složený z mnoha východoasijských čajových obřadů, ochutnávek čajů i exotických pokrmů, hudebních vystoupení, ukázek asijských bojových umění či workshopů vaření a jógy,“ řekl Jaromír Horák z pořádajícího sdružení ČajoMír o.s., který spolu se svou kolegyní Květou Bílkovou byl jako první Evropan přijat do prestižní skupiny čajových odborníků World Tea Union.

„Cílem celé akce je ukázat na jednom místě rozmanitost tradičních čajových kultur – z Asie, Afriky, Ameriky, Evropy - a představit návštěvníkům širokou a pestrobarevnou paletu tohoto nádherného umění,“ dodává Květa Bílková.

Letos se bude mluvit hlavně o Koreji, ochutnávat se budou i tamní jídla. O hudbu se postarají zpěvačka Feng-ÿun Song, kytarista Pavel Steidl, hráč na japonskou flétnu shakuhachi Vlastislav Matoušek, formace Marimba Mama a další.

Více informací na www.cajomir.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám