Hlavní obsah

Maryl Sreepová by mohla hrát Margaret Thatcherovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Americká herečka Meryl Streepová vyjádřila zájem o filmové ztvárnění bývalé první ženy v čele britské vlády Margaret Thatcherové. Uvedla to filmová společnost Pathé, která připravuje nový film o železné lady, jak se Thatcherové pro její odhodlanost a tvrdost přezdívalo.

Článek

Vedou se jednání se zástupci Streepové, k případné dohodě o hraní dvojnásobné držitelky Oscara ve filmu s předběžným názvem Železná lady se ale zatím nedospělo, upřesnila společnost. Snímek podle ní bude pojednávat o příběhu ženy, která prorazila bariéry pohlaví a tříd a prosadila se ve světě ovládaném muži.

Foto: Adrian Dennis, Reuters

Bývalá britská premiérka Margaret Thatcherová

Režisérkou nového počinu je Phyllida Lloydová, která režírovala s nyní jednašedesátiletou Streepovou úspěšný muzikál Mamma Mia! z roku 2008.

Natáčení filmu o slavné konzervativní političce Thatcherové, která byla v čele vlády od května 1979 do listopadu 1990 a nyní ve svých 84 letech žije v ústraní, má začít na konci roku.

Reklama

Související články

Mamma Mia! Radostná oslava života a lásky

Money, Money, Money, Take a Chance on Me, Dancing Queen, Super Trouper nebo SOS. Kdo by neznal legendární hity švédské skupiny ABBA. A ty společně s Meryl...

Výběr článků

Načítám