Hlavní obsah

Umělecká skupina Ztohoven a galerie podaly žalobu

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autoři projektu Občan K. z umělecké skupiny Ztohoven podali spolu s pražskou galerií Dvorak Sec Contemporary ve středu k Městskému soudu v Praze žalobu proti pražskému policejnímu ředitelství. Domáhají se v ní ochrany autorského díla.

Foto: Novinky

Happening Ztohoven s názvem Občan K.

Článek

Provozovatel galerie, která se Ztohoven spolupracuje a umělce z této skupiny zastupuje na mezinárodní scéně, je vlastníkem výstavy Občan K.

„Mohu potvrdit, že jsme žalobu obdrželi,“ sdělila mluvčí pražského městského soudu Martina Lhotáková.

Podle zástupců galerie nastoluje projekt Občan K. otázku identifikování jedince ve společnosti. Téma je podle nich opomíjeno. „Galerie vyvine veškeré úsilí směřující k tomu, aby byl projekt respektován jako vysoce současné výtvarné dílo,“ napsali představitelé galerie.

Reklama

Související témata:

Související články

Jsou Ztohoven (jen) mediální značkou?

Umělecká skupina Ztohoven už párkrát dokázala rozdmýchat diskusní ohně stejně jako namíchnout některé lidi doběla. Značnou pozornost si totiž získala...

Budějovice podpořily Kaplického Rejnoka

Plánovanou stavbu kongresového a koncertního centra v Českých Budějovicích, kterou navrhl architekt Jan Kaplický a přezdívá se jí Rejnok, podpořili ve čtvrtek...

Výběr článků

Načítám