Hlavní obsah

Snímek Kuky se vrací na výstavě v Kladně

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Zámecká galerie v Kladně dává dětem i dospělým ode dneška možnost „nahlédnout za filmové plátno“ a seznámit se s postavičkami, rekvizitami a dekoracemi z filmu Kuky se vrací, který natočil Jan Svěrák. Expozice potrvá do 31. srpna.

Článek

Návštěvníci uvidí identické kulisy a rekvizity. Některé exponáty jsou tak malé, že se dají sledovat jen kukátkem, jiné jsou zase tak velké, že se s nimi mohou děti vyfotit.

„Když jsem loutky ukazoval dětem kamarádů, co se u nás zastavili, a viděl jsem jejich nadšení, říkal jsme si, že je škoda, že se nedají někde vystavit,“ řekl režisér Jan Svěrák. „Postěžoval jsem si v sobotním vysílání ČT24 a v neděli ráno už mi volali z Kladna, že by výstavu u nich rádi udělali. A to pěkně ve velkém, se vším, co k výstavě pro děti patří.“

Kromě Kukyho v nadživotní velikosti a „Betlému“ s Anuškou a jeho tryskovým autem je zde k vidění několik desítek originálních loutek z filmu.

Promítat se bude i Film o filmu, v němž návštěvníci uvidí zákulisí vzniku Kukyho, budou moci téměř strčit hlavu do hospody pod kořeny, obejít a nakouknout do Hergotova domku v koruně stromu, prohlédnout si výtvarné návrhy k filmu od Jakuba Dvorského a zjistit, jaké tajemství se skrývá v tzv. Bramborvitrině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám