Hlavní obsah

Nová CD - Tom Petty and The Heartbreakers, Suzanne Vega i Rozmarné léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dlouhých letech se s novu deskou vrací Tom Petty and The Heartbreakers, Suzanne Vega se rozhodla zrekapitulovat dosavadní tvorbu na čtyřech CD, z nichž první Close-Up 1: Love Songs vychází nyní a pro milovníky románu Vladislava Vančury Rozmarné léto tu máme mluvené CD, které namluvili herci z oblíbené filmové verze.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Tom Petty and The Heartbreakers: Mojo

Na dvanácté album rockových veteránů Toma Pettyho And The Heartbreakers si museli fanoušci počkat osm let. Novinka nese název Mojo a obsahuje patnáct skladeb, které se žánrově pohybují od rocku, přes blues až ke country.

Autorem všech písní je Tom Petty, pouze s několika mu pomáhal Mike Campbell. Desku, kterou se muzikanti vrací ke kořenů, Petty charakterizoval: „Některé tracky znějí jako Allman Brothers, nemyslím podobnost písní, ale atmosférou, kterou kapela vládne.“

Supraphon

Robyn: Body Talk Pt. 1

Švédská zpěvačka Robyn, která na sebe poprvé upozornila coby třináctiletá písní Show Me Love z debutu Robyn Is Here, se po pěti letech hlásí s novým albem Body Talk Pt. 1. Letos by to ale nemělo být album poslední, Robyn plánuje ještě vydat další dvě. Všechny by se měly jmenovat Body Talk Pt., měnit se bude konečná číslovka.

Novinku s osmi písněmi, která přináší emotivní electro pop, předznamenal singl Dancing On My Own.

Universal Music

Suzanne Vega: Close-Up vol. 1: Love Songs

Přesně před pětadvaceti lety vydala tahle sympatická americká folk-rocková zpěvačka svoje debutové album, nazvané jednoduše Suzanne Vega. Od té doby jich stihla vydat dalších šest a kontinuálně přitom dokázala držet vysokou kvalitu svojí produkce, zájem fanoušků a také respekt hudebních kritiků.

Nyní přišel čas na rekapitulaci a uzavření jedné z životních kapitol. Vybrané skladby ze všech dosavadních desek se proto rozhodla znovu nahrát a během dvou let je vydat na čtyřech tématických albech. Aktuálně vychází první z nich nazvané Close-Up vol. 1, Love Songs, následovat budou People, Places & Things, States Of Being a Songs Of Family.

Panther/Import

Sarah McLachlanová: Laws Of Illusion

Kanadská písničkářka Sarah McLachlanová si dala s albem Laws Of Illusion také na čas. Od posledního studiového alba uplynulo již sedm let, ale jinak se toho moc nezměnilo. Album Sarah opět připravila se svým dlouholetým spolupracovníkem Pierrem Marchandem. Ani žánr nezměnila, nahrávky se pohybují na pomezí folku a popu.

Prvním singlem je skladba Loving You Is Eas a album vyjde kromě standardního CD i na LP.

Sony Music

Vladislav Vančura: Rozmarné léto

Zvuková nahrávka knihy Rozmarné léto vznikla v roce 1972 v režii Jiřího Menzela. Humorné vyprávění o pánské společnosti, scházející se v lázních na řece Olši, o dobrodružství, které do městečka Krokovy Vary vnese příjezd kouzelníka a jeho krásné společnice, napsal Vladislav Vančura v polovině dvacátých let. Kniha zaujala zvláštním, netypickým jazykem a výtvarným viděním děje.

Příběh vybízí k filmovému zpracování, které se Jiřímu Menzelovi velmi povedlo. Tým herců, v čele s Rudolfem Hrušínským a Vlastimilem Brodským, Janou Preissovou a Mílou Myslíkovou přešel plynule ze svých filmových postav do pozice vypravěčů. Původní hudba z filmu skvěle dotváří atmosféru.

Supraphon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám