Hlavní obsah

U Vltavy zahraje Jools Holland, spolupracovník Stinga, Bona i Amy Winehousové

Novinky, Stanislav Dvořák

Špičkový britský muzikant Jools Holland se zastaví se svým dvacetičlenným bandem Rhythm & Blues Orchestra 5. června v modřanském Freestyle Parku, ležícím v přírodě u Vltavy na kraji Prahy. Holland, který se věnuje hlavně živelnému rhytm and blues, ska a reggae, je v Británii známou osobností a má i vlastní televizní pořad, kam si s ním chodí zahrát světové hvězdy první kategorie.

Článek

Jools Holland, který se narodil v roce 1958 v Londýně jako Julian Miles Holland, hrál na piáno od osmi let a v patnácti založil první skupinu. Vystupuje, nahrává desky a současně moderuje v televizi, nejdříve v pořadu The Tube (80. léta) a dnes má uznávanou show na BBC Later… with Jools Holland.

Jeho nejznámějším počinem je série nahrávek Jools and Friends, na které se podíleli  Sting, George Harrison, Norah Jones, Eric Clapton, Bono, Robert Plant, Sugababes, Ringo Starr a další. V roce 2009 natočil s Rhythm & Blues Orchestra soundtrack k filmu Me & Orson Welles.

Jako předskokan se představí málo známá, ale talentovaná mladá zpěvačka Valérie Sajdik z Vídně, která vystudovala jazzový zpěv na vídeňské konzervatoři a ve své tvorbě spojuje řadu žánrů.

Vstupenky jsou za 790 korun v předprodejních sítích Ticketpro a Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám