Hlavní obsah

Mezi ploty zazpívají Bárta, Aneta, Čechomor i Navigators

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátého až šestého června vyvrcholí v Praze-Bohnicích festival hudby a divadla Mezi ploty, který otevírá tabuizovaný svět psychiatrických léčeben veřejnosti. Menší jednodenní festivaly se konají v Dobřanech u Plzně 22. května a v Brně 29. května.

Článek

V rozsáhlém programu najdete slavná mediální jména i alternativní uskupení. Vedle Dana Bárty, Anety Langerové, Čechomoru a Kamila Střihavky stojí za zmínku unikátní česká jazz-funk-rapová partička Navigators, pop-souloví Toxique nebo world music s rockovým drivem Čankišou a alternativní Maraca, čerpající ze všech koutů světa.

Mezi desítkami účinkujících na pražské části festivalu figurují i Nightwork, Xindl X, Tomáš Klus, Michal Pavlíček, Lenka Filipová, David Kraus, Niceland, Southpaw, Tonya Graves, Švihadlo, Radim Hladík či Xavier Baumaxa.

Mezi ploty jsou tradičně spojovány také s divadlem. Letos se na open-air i zastřešené scéně vystřídá velké množství souborů - Divadlo v Řeznické, Husa na provázku, Archa, Strašnické divadlo, HBO Na stojáka, Viola, Ty-já-tr a řada dalších.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám