Hlavní obsah

Na film Umy Thurmanové přišlo jen jedenáct lidí za víkend

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Uma Thurmanová si zase jednou udělala pořádný škraloup na kariéře. Její film Motherhood (Mateřské galeje) navštívilo ve Velké Británii jedenáct lidí za celý víkend.

Článek

Jak píše server Cinemablend, Uma Thurmanová má mimořádný "talent" na vybírání si těch nejhorších rolí v propadácích, což neznamená, že je úplně špatná herečka.

Snímek Mateřské galeje měl ale skutečně otřesné recenze, které odradily i těch posledních pár lidí od návštěvy kina. Také její další aktuální film Percy Jackson: Zloděj blesku je hodnocen jako slátanina třetího řádu a ani Vdaná snoubenka z roku 2008 se nedočkala velkých ovací.

Mateřské galeje s 11 diváky vydělaly 88 liber a zařadily se tak k nejhorším filmových průšvihům v historii britských kin. Nejsou ale úplně na dně, nekomerční polský film Můj strýček Nikifor totiž dosáhl nepřekonatelného rekordu, když na něj přišel celkově jeden Brit.

Producentka filmu Mateřské galeje Jana Edelbaumová se teď ocitá ve velmi nezáviděníhodné situaci. Snímek totiž v Americe vydělal jen přes devadesát tisíc dolarů a náklady dělají asi pět miliónů dolarů. Je tedy zhruba čtyři milióny a devět set tisíc dolarů v mínusu.

"’Mateřské galeje nejsou tak špatný film, viděla jsem filmy, které nejsou ani z poloviny tak dobré," pokusila se Edelbaumová chabě omluvit svůj propadák v rozhovoru pro Guardian.

Reklama

Výběr článků

Načítám