Hlavní obsah

Hurvínek 3D chce konkurovat Čtyřlístku

Novinky, Stanislav Dvořák

Začátek roku je nabitý novinkami, pokud se týče animovaných 3D filmů. Současně s informací o filmové verzi kultovního Čtyřlístku se ohlásil i film o Spejblovi a Hurvínkovi, samozřejmě také 3D.

Článek

Jak oznámila společnost Rolling Pictures, koncem roku 2009 byly zahájeny vývojové práce na celovečerním animovaném snímku Hurvínek ve filmu. Filmaři spolupracují s Helenou Štáchovou, Martinem Kláskem a dalšími členy Divadla Spejbla a Hurvínka.

Předlohou filmu je divadelní hra Jak pan Spejbl prášil, v níž Spejbl s Hurvínkem zažívají neuvěřitelná dobrodružství ve světě fantazie po vzoru Barona Prášila. Snímek je vytvářen pomocí 3D počítačové animace a jeho promítání bude stereoskopické. Společnost nabízí také prezentační spot filmu, na něm ale nic moc ve 3D k vidění není.

Diamantová deska za prodané nosiče

Spejbl a Hurvínek letos oslaví už 80. výročí svého divadla. Za 80 let spolupráce Divadla Spejbla a Hurvínka se Supraphonem bylo prodáno 5 397 500 zvukových nosičů (šelakové a vinylové desky, audio kazety, videokazety, CD, DVD) s těmito populárními postavičkami. Divadlo Spejbla a Hurvínka převezme v rámci slavnostního otevření zrekonstruovaného divadla v Dejvicích ve čtvrtek 1. dubna 2010 Diamantovou desku Supraphonu.

"Nahrávky Divadla Spejbla a Hurvínka získaly průběžně 32 Zlatých desek a 24 Platinových desek Supraphonu. V celé historii Divadla Spejbla a Hurvínka je nejprodávanější nahrávka v němčině Spejbls Urlaub mit Hurvínek, které se prodalo 101 403 kusů. Z bohatého katalogu českých titulů Spejbla a Hurvínka byl nejprodávanějším titulem Vánoční kapr u Spejblů, kterého se prodalo celkem 92 939 kusů zvukových nosičů," uvedl Vladan Drvota ze Supraphonu.

K výročí vychází komplet čtyř CD To nejlepší se Spejblem a Hurvínkem. Supraphon jej vydává 30. března. Na nahrávkách lze slyšet hlasy všech principálů, kterými byli Josef Skupa, Miloš Kirschner a Martin Klásek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám