Hlavní obsah

Imigranti připravili v Arše politicky nekorektní kabaret

Praha

Mezinárodní hudebně divadelní skupiny All Stars Refjúdží Band připravila pod vedením režisérky Jany Svobodové kabaret Pakosti a Drabanti, který se zabývá otázkou pohledu na imigranty, dělá si legraci z populistů i ze skrytého rasismu. Premiéra se koná ve čtvrtek večer.

Článek

Skupina se zamýšlí nad tím, jak by Češi reagovali, kdyby českým prezidentem byl Kurd. Jaká by byla jeho volební kampaň a jak by řešil současnou krizi. Současně upozorňuje na nebezpečí populismu a využívání strachu i uplatňování starých klišé v podobě xenofobie a rasismu.

Jak by vypadala jeho volební kampaň? Co by nám sliboval? Co bychom od něj očekávali my? Vyvedl by nás z krize?

V krizi vždy přicházejí ke slovu ti, kteří předkládají jednoduchá řešení. Manipulují s našimi strachy, které mají různé podoby a za viníky našeho neštěstí označují „ty druhé“.

Skupina Allstar Refjúdží Company zaujala představením o osudech a touhách imigrantů, kteří hledají azyl v ČR Tanec přes plot. Účastníci současně založili stejnojmennou kapelu, která přinesla velmi osobité pojetí world music. V novém představení Pakosti a drabanti pro hraje hudba větší roli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám