Hlavní obsah

Takové normální písničky z vesmíru

Novinky, Stanislav Dvořák

Projekt Jamese Mercera a chlapíka známého jako Danger Mouse ze skupiny Gnarls Barkley přináší pod názvem Broken Bells vesmírný popík, lehce psychedelickou desku, kterou ocení hlavně ti, kteří rádi usínají s tichou muzikou.

Článek

Danger Mouse se s Mercerem (člen indie-rockových The Shins) setkal na festivalu v Dánsku v roce 2004 a navzdory žánrovým rozdílům zjistili, že oba vzájemně obdivují své desky. V roce 2008 proto začli v Los Angeles zkušebně nahrávat lehce experimentální popové melodie a na konci roku 2009 předvedli světu první singl.

Ačkoliv Broken Bells jsou z poloviny Gnarls Barkley, vůbec nezní jako Gnarls Barkley. Album je zpomalené, syntetické a nemá nic společného se soulem a funkem, takže na něm nečekejte příliš zajímavé rytmy. Dopředu se prodírá spíše dobrý popový zpěv, který měkce pohladí po duši a skutečně může fungovat jako uspávač.

Okolo něj dva hračičkové vystavěli stěny z backgroundových vokálů a kosmických zvuků všeho druhu, často docela invenční. Přestože to mohlo být celkově napínavější a méně úlisné, jde za poslední dobu o jednu z lepších desek.

Celkové hodnocení: 60 %

Reklama

Výběr článků

Načítám