Hlavní obsah

Gossip přivážejí dance-punk

Novinky, Stanislav Dvořák

Do ČR dorazí dance-punková kapela The Gossip, jedna z poměrně nových partiček, které roubují kytary na rovné disko rytmy, ale dokážou se při tom vyhnout čistě konzumní hudbě. V pražském SaSaZu se ukáží 26. června.

Článek

Gossip vznikli v USA zhruba před deseti lety a své první EP vypustili do světa prostřednictvím malého labelu K Records. Ani debutové plnohodnotné album That´s Not What I Heard U Kill Rock Stars a deska Movement jim ale ještě nepřinesla velkou slávu. O něco známější jsou až poslední desky Standing in the Way of Control a Music for the Men.

Gossip přinesli velmi jednoduchý zvuk, spojení rocku a téměř diskotékových rytmů. Vše stojí hlavně na chytlavých basových linkách, které přímo nutí k poskakování.

Na první poslech (a pohled) samozřejmě zaujme více než stokilová zpěvačka Beth Ditto, jejíž image je dostatečně šílená pro fanoušky punku, ale její zpěv není pouhým křičením sloganů, naopak je majitelkou hlasu, který by se mohl uplatnit i v soulové skupině.

Gossip nemá cenu vyčítat, že se časem zařadili do katalogu velké firmy a Beth Ditto dnes pózuje pro časopisy, ale spíš to, že na poslední desce až příliš citují cizí nápady. Koncert v Praze by ale každopádně mohl být zábavným zážitkem.

Vstupenky za 770 Kč a 1 650 Kč (VIP) jsou v prodeji exkluzivně v síti Ticketpro. 

Reklama

Výběr článků

Načítám