Hlavní obsah

Nová CD - Johnny Cash, David Bowie i Montage

Mezi hudebními novinkami tohoto týdne najdete například novou desku legendárního Johnny Cashe, živák A Reality Tour Davida Bowieho nebo zajímavý tuzemský projekt Montage, ve kterém účinkuje Klára Vytisková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Johnny Cash: American VI: Ain't No Grave

Muž v černém Johny Cash by 26. února oslavil osmasedmdesáté narozeny. U této příležitosti vychází posmrtná deska American VI: Ain't No Grave, na kterou jsou zařazeny nahrávky, které Cash pořídil těsně před svou smrtí, ale už po skonu jeho milované manželky June.

Celou sérii American měl na starosti producent Rick Rubin a nejinak tomu bylo i tentokrát. Rubin se snažil zachovat kontinuitu nahrávek a výsledkem je strohé album, které podtrhuje Cashův působivý hlas. Z deseti skladeb pochází jen jedna ze zpěvákova pera, ostatní jsou coververze, nebo dárky od kolegů. Najdeme zde skladby například Sheryl Croweové nebo Krise Kristoferssona.

Universal Music

David Bowie: A Reality Tour

Greatest Hits Live – i tak by se mohlo jmenovat nové remasterované album A Reality Tour Davida Bowieho, jehož video podoba vyšla již v roce 2004. Nyní vychází v reedici na 2CD, doplněné o tři dříve nikdy nevydané bonus tracky, které byly, stejně jako celá nahrávka, pořízeny na koncertech v irském Dublinu.

Mezi třiatřicet písniček se vešly nejen fláky z jeho tehdejší novinky Reality, ale zároveň připomene největší momenty Bowieho tvorby jako jsou například songy Heroes, Rebel, Rebel nebo Under Pressure.

Sony BMG

Montage: King or Queen

Zpěvačka Klára Vytisková není jen Toxique. Už tři roky také zpívá v projektu Montage, který kromě ní tvoří ještě bubeník a producent Thom Herian.

Oba talentovaní hudebníci do projektu Montage vnesli jedinečné prvky a dali tak vzniknout originálním rytmům se základem v d’n’b a junglu, obohaceným popovou melodičností a ženským vokálem. V současnosti mají svůj první videoklip k písni King Or Queen.

Indies

Bobby McFerrin: Vocabularies

Fenomenální zpěvák Bobby McFerrin, autor skladby Don´t Worry, Be Happy, jedné z nejpopulárnějších písní 20. století, vystoupí 24. dubna 2010 vůbec poprvé v Ostravě a dva dny před tím v Praze, aby zde představil nový koncertní projekt VOCAbuLarieS, který vychází ze stejnojmenné nahrávky.

VOCAbuLarieS přináší zcela nový koncept vokálního umění, ve kterém Bobby McFerrin společně s pěveckým sborem sestaveným jen pro tuto příležitost vstupuje do světa gospelu, soulu, funku a všudypřítomné improvizace.

Universal Music

Dashboard Confessional: Alter the Ending

Americká rocková kapela na svém šestém albu přináší vyzrálý melodický kytarový rock, který se blíží emo škatulkám. Frontmanem a autorem většiny písní je zpěvák a kytarista Chris Carrabba. Jako první singl byla z dvanácti novinek vyprána píseň Belle of the Boulevard.

Dashboard Confessional jsou také miláčky MTV a jedna z jejich písní zazněla i na soundtracku k filmu Spiderman 2. V současné době jednou turné jako předskokani Johna Bon Joviho.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám