Hlavní obsah

V nominacích na Czech Grand Design Eva Jiřičná i Robert Vano

Právo, Kateřina Farná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akademie designu oznámila nejužší nominace na tuzemské výroční ceny Czech Grand Design za rok 2009. Jména vítězů budou známa během ceremoniálu, který se bude konat 6. března v pražském Stavovském divadle. Letos poprvé se bude udělovat Cena veřejnosti.

Článek

V kategorii Designér roku se utkají Lucie Koldová za návrh stolu Treasury Table, systém Cheeky Boxes a křeslo pro Vienna Design Week, René Šulc za kolekci svítidel pro společnost Lucis, lampu Verso a křeslo Swing a studio HipposDesign za mobiliář Národní technické knihovny v Praze a vázu Fogo. Lucie Koldová je společně s návrhářkou Zuzanou Kubíčkovou a designérkou Klárou Šumovou rovněž v nominaci na Objev roku.

Do finále sekce Módní designér roku se dostali architektka Eva Jiřičná za kolekci šperků, Jakub Polanka nebo studio Chatty. V kategorii Grafický designér roku byli vybráni Petr Babák a studio Laboratoř, Štěpán Malovec a studio Oficina. Laureátem či laureátkou titulu Fotograf roku se stane Ester Havlová, Bára Prášilová, nebo Robert Vano.

Z dvanácti nominovaných na Obchod roku vybrala odborná porota do finále prodejny Futurista Universum, mminterier a Simple Conceptstore, v sekci Výrobce roku pak firmy Beznoska, Botas a Elton hodinářská.

Dále bude předána „vstupenka“ do Síně slávy a ocenění Grand designér roku – pro tvůrce, jenž získá v souhrnu největší počet nominací. Novinkou letošního ročníku je vyhlášení kategorie Cena veřejnosti.

O vítězi mohou lidé rozhodovat napříč kategoriemi, a to do 28. února prostřednictvím SMS hlasování či www.czechgranddesign.cz. Díla oceněných designérů budou vystavena od 10. do 21. března v UPM v Praze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám