Hlavní obsah

Kapela Scorpions po čtyřiceti letech končí, světové turné ale platí

Berlín

Německá rocková kapela Scorpions tvrdí, že po více než čtyřiceti letech končí - hudebníci dnes na své internetové stránce oznámili, že jejich nejnovější album i nastávající několikaleté světové turné jsou poslední.

Článek

Legendární kapela vystoupí v rámci turné 15. března v Praze. Zástupce pořádající agentury Live Nation Petr Novák řekl, že oznámení o rozpadu kapely se pražského koncertu, o který je velký zájem, nijak nedotkne.

"Dohodli jsme se, že jsme na konci cesty," napsali Scorpions na svém webu pod nadpisem Důležité sdělení pro naše fanoušky.

Skupina za závěr své hudební dráhy ohlašuje vydání nového alba Sting In The Tail, které uvede letos v březnu, a také šňůru koncertů, která je plánována v příštích letech po celém světě.

V rámci Get Your Sting And Blackout World Tour se kapela předvede v Česku. "O koncert je velký zájem, protože Scorpions tady mají hodně fanoušků. Kapela už dopředu ohlásila, že to bude bilanční vystoupení. Lidé se tak mohou těšit na největší hity z více než třicetileté kariéry kapely.

Pokud se skutečně hudebníci rozejdou, bude koncert o to více exkluzivní, protože nebude jasné, kdy zase společně vystoupí," uvedl Novák. Dodal, že lístky je ještě možné zakoupit v předprodeji. Ceny vstupenek na vystoupení v pražské O2 areně se pohybují od 690 do 1090 korun.

"Když jsme v posledních měsících pracovali na našem albu, mohli jsme doslova cítit, jak silná a kreativní naše práce byla... ale bylo tam i cosi jiného: chceme ukončit mimořádnou kariéru Scorpions na vysoké úrovni. Jsme velmi vděčni za to, že stále máme stejnou vášeň pro hudbu, jakou jsme měli na začátku. To je důvod, proč jsme se právě nyní dohodli, že jsme na konci cesty," uvádí se v prohlášení.

"Naši kariéru ukončíme albem, které považujeme za jedno z nejlepších, jaké jsme kdy natočili, a turné, které zahájíme v naší vlasti - v Německu a které nás během příštích několika let zavede na pět kontinentů," vzkazují Scorpions.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám