Hlavní obsah

V ČR se dvakrát zastaví švédští Europe

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švédská rocková skupina Europe, slavná hlavně v osmdesátých letech díky hitu Final Countdown, se vrací do Česka na dva koncerty. První odehraje 5. února ve Zlíně (Masters Of Rock Café) a druhý 7. února v Praze (KC Vltavská).

Článek

Europe, kteří u nás už několikrát vystupovali, přivezou mimo jiné aktuální album Last Look At Eden. Na podzim absolvovali turné po západní Evropě a letos se s ním přesunují se na východ.

Skupina vznikla před třiceti lety ve Švédsku kolem zpěváka Joeyho Tempesta a přijala tehdejší hardrockový až metalový zvuk, kterého se v podstatě drží dodnes. V roce 1986 dosáhla vrcholu slávy, když natočila album The Final Countdown. S koncem 80. let následoval jejich ústup ze slávy a v roce 1992 se rozpadli.

V roce 2003 se Europe nečekaně znovu spojili a od té doby vydali desky Start from the Dark (2004), Secret Society (2006) a aktuální Last Look at Eden (2009).

Vstupenky za 590 korun jsou k dostání v pořádající agentuře Pragokoncert na tel: 577 432 580 či 777 701 591, na e-mailu: dupalova@pragokoncert.com, přes stránky www.mastersofrock.cz na dobírku, v předprodejních sítích Ticket-Art, Ticketstream a Ticketportal.

Reklama

Výběr článků

Načítám