Hlavní obsah

Do ČR míří Tarrus Riley, nominovaný v Británii na reggae zpěváka roku 2009

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová shooting star reggae scény přijede 4. února do Lucerna Music Baru v Praze. Tarrus Riley se díky mimořádně nakažlivým melodiím a skvělému hlasu rychle vyšplhal do první ligy mezi nejlepší současné reggae zpěváky. Za poslední tři roky dostal několik cen.

Článek

Tarrus Riley, syn zpěváka Jimmyho Rileyho, se objevil na scéně s debutem Challenges teprve v roce 2004. V roce 2007 pak vydal CD Parables, které obsahovalo jeho největší hit, dokonalé reggae ze staré marleyovské školy She’s Royal. Na Jamajce získal titul umělec roku.

S novou neméně dobrou desku Love´s Contagious rozšířil základnu svých fanoušků a byl nominován na nejlepšího reggae interpreta roku 2009 v rámci britských MOBO Awards.

Riley se přes svoje mládí moc nepřiklání k hip-hopu ani elektronice jako mnoho jamajských interpretů a drží se spíše linie roots reggae, tak jak se to dělalo v 70. letech. Především je to ale fenomenální zpěvák s bohatým výrazovým rejstříkem.

"Společně s ním navíc přijedou v rámci velkého evropského turné i dva další pozoruhodní zpěváci. Jména Duane Stephenson a I-Octane vám možná zatím moc neříkají, ale stačí kouknout na internet po jejich videoklipech, abyste viděli, že i oni patří k velkým jamajským talentům. Všechny tři doprovodí kapela The Blak Soil band legendárního saxofonisty Deana Frasera," doplnil Lukáš Kolíbal z Jahmusic.

Večer odstartuje společná showcase, kterou připravuje v Praze žijící zpěvák U-Cee z německé kapely Royal Family, Sista Carmen z United Flavour a Puppa Condor, který pochází z Chile a aktuálně žije v Berlíně.

Nejlevnější lístky k dostání na www.moveticket.cz a na pokladně LMB.

Reklama

Výběr článků

Načítám