Hlavní obsah

Rozloučení s Milenou Dvorskou bude neveřejné, pohřbí ji jen rodina

Právo, Radmila Hrdinová

Poslední rozloučení s herečkou Milenou Dvorskou, která zemřela 22. prosince ve věku 71 let, bude na přání rodiny neveřejné. Právu to potvrdil v pondělí Tomáš Töpfer, ředitel pražského Divadla na Fidlovačce, na jehož prknech Dvorská naposledy pravidelně vystupovala.

Článek

„Nabízeli jsme svou pomoc, ale rodina chce uspořádat rozloučení v úzkém neveřejném kruhu. Naprosto to chápu a respektuji. Udělali jsme jí ve foyeru Divadla na Fidlovačce aspoň takovou malou něžnou vzpomínku s fotkou,“ řekl Právu Töpfer.

Hrála v zahajovací inscenaci Tylovy Fidlovačky

S Milenou Dvorskou se potkali v angažmá v pražském Divadle E. F. Buriana. „Ale naše přátelství je staršího data. Už začátkem 80. let za námi jezdila na představení Činoherního studia do Ústí nad Labem a její zájem nás v tom šedivém městě i době velice povzbuzoval. Když jsem před deseti lety zakládal Fidlovačku, byla proto jednou z prvních osobností, které jsem oslovil.“

Dvorská hrála v zahajovací inscenaci Tylovy Fidlovačky, a to ještě v rozestavěné budově nuselského divadélka, posléze v komedii o kočovných hercích Vzhůru do Pelhřimova, v Gorinově Thylu Ulenspieglovi a v muzikálu Šumař na střeše, kde alternovala roli Jente s Lilian Malkinou.

Zemřela prý na zástavu srdce

Proč přestala hrát? „Její zájem se vytrácel s tím, jak se uzavírala do sebe. Nakonec se z jeviště vytratila bez okázalého loučení. Cítila se unavená, zklamaná, nešťastná z osobní tragédie, která ji potkala,“ komentoval její odchod principál Fidlovačky.

„Zemřela prý klidně, na zástavu srdce. Večer si šla lehnout a ráno už se neprobrala, alespoň tak jsem to slyšel. Přál bych takovou smrt každému a zvláště jí po tom všem trápení, které jí život nachystal,“ uzavřel Töpfer.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela herečka Milena Dvorská

Představitelka princezny Marušky ze slavné pohádky Byl jednou jeden král Milena Dvorská v úterý zemřela ve svém bytě v Praze. Bylo jí 71 let. Novinkám to...

Výběr článků

Načítám