Hlavní obsah

Vychází komiksový epos J. Michaela Straczynského Krajina půlnočních stínů

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nakladatelství Comics Centrum vydává dlouho očekávané druhé vydání eposu Josepha Michaela Straczynského Krajina půlnočních stínů. S rozsahem 304 stran patří tento román v obrazech k nejdelším, které v České republice zatím vyšly. Obsahuje jeden ucelený souvislý příběh o cestě, o hledání a o ceně, kterou je člověk ochoten zaplatit za vlastní duši.

Foto: archiv, Novinky

J. M. Straczynski: Krajina půlnočních stínů

Článek

Přestože má příběh silný sociální podtext, je velmi srozumitelný, čtivý a čtenáře doslova vtáhne do děje. Všechny postavy jsou vylíčeny velice plasticky a žádná z nich není černobílá.

Bonusem je příběh Drahocennosti

Knihu nakreslil výtvarník Gary Frank, využil při tom klasickou kresbu vybarvenou pomocí počítače, která je přehledná a čitelná i pro svátečního čtenáře komiksů. Knihu doplňuje bonusový příběh Drahocennosti nakreslený Michaelem Zullim (Poslední pokušení). Ve druhém vydání má Krajina půlnočních stínů upravený překlad a ostřejší a kontrastnější grafiku.  

Krajina půlnočních stínů

Vydává Comics Centrum 

Scénář: Joseph Michael Straczynski

Kresba: Gary Frank

Překlad: Dana Krejčová

304 barevných stran

399,- Kč

Věkové doporučení: 16+

"Viděl jsem jiné lidi ve dne a jiné lidi za noci, existovali vedle sebe, ale před těmi druhými prchali. Lidé denního jasu a lidé půlnočních stínů.  Příběh o muži, jenž překročil hranici, když mu vyrvali duši, a musel jít celý rok, aby ji znovu získal, musel projít ulicemi, uličkami, celým státem a nakonec i krajinou vlastního svědomí," popsal Joseph Michael Straczynski vznik této knihy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám