Hlavní obsah

Hollywoodská kráska Jessica Bielová zkouší animáky: žádné vlasy, žádný make-up

Novinky, Stanislav Dvořák

Hollywoodská kráska Jessica Bielová namluvila animovanou postavičku v komedii Planeta 51 o kosmonautovi, který zabloudí na planetu připomínající Ameriku 50. let. Pro herečku známou z filmů Iluzionista nebo Když si Chuck bral Larryho je to první zkušenost s kreslenými filmy a velmi si jí pochvaluje.

Článek

Herečka, která dnes hraje hlavně krasavice ve velkorozpočtových filmech, si zvolila animovaný snímek, protože je prý "srdcem dítě" a scénář jí připadal velmi legrační a roztomilý. "A mohla jsem pracovat doma v L.A., což je vzácné," vysvětlila 27letá Jessica v rozhovoru pro CNN, "žádné vlasy, žádný make-up, vždycky jsem chtěla být hlasem v nějakém skvělém filmu."

"Hraju Neeru, šestnáctiletou holku, která je trochu nejistá ohledně kluků, ale jinak má nezávislého ducha a neposlouchá, co tvrdí vláda o tom "vetřelci" ze Země, který přistane na její planetě. Myslí za sebe, snaží se přijít na to, jaká je její role jako ženy."

V dnešní době je podle Bielové málo scénářů, které se snaží ukazovat skutečné dívčí a ženské osudy. Z nějakého důvodu je prý nikdo nechce točit. "Je to těžké, je tu tolik talentovaných žen a tak málo projektů...," postěžovala si.

Začínala teenagerským brakem, ale jde nahoru

Jessica Claire Bielová se narodila v roce 1982 v Minnesotě. V 90. letech minulého století dostala několik rolí v hloupých televizních seriálech, o kterých se sama nevyjadřuje moc kladně, a poměrně dlouho a těžko se propracovávala do filmového světa. Její první romantický celovečerní film Letní vzplanutí byl pořádný propadák umělecky i finančně. Jak napsal čtenář na jednom filmovém serveru: "klasická americká romantická sra..."

O něco lepší byl další pokus Pravidla vášně s režisérem Rogerem Avarym. Následoval Texaský masakr motorovou pilou, který jí přinesl spíše peníze a popularitu mezi teenagery, než uznání. Následující Iluzionista byl ale kvalitativním skokem vpřed, který vzápětí potvrdila i historicko-romantickou komedií Easy Virtue. Ta se u nás nedostala do kin.

Animovaná Planeta 51 má v ČR premiéru 14. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám