Hlavní obsah

Hudební filmy z Karlových Varů v Praze

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební filmy, které byly uvedeny na různých ročnících karlovarského filmového festivalu, se dočkají retrospektivy v pražském kině Aero ve dnech 26. – 29. listopadu.

Článek

Devět starších snímků z celého světa doplní česká premiéra Zvuky a ticho (Sounds and Silence) o slavném hudebním vydavatelství ECM. Filmy u nás nejsou v běžné distribuci a budou uvedeny pouze jednou.

Např. film All Tomorrow´s Parties zachycuje živost nezávislé scény na britském festivalu (mezi desítkami hudebníků excelují Nick Cave, Portishead, Animal Collective, Yeah Yeah Yeahs, Grizzly Bear či Battles).

V nabídce je také film o Dežovi Ursinym (Momentky), newyorské punkové básnířce a zpěvačce Patti Smith (Patti Smith: Sen o životě) a nebo fantaskní japonský Tokyo Noise o sexu, robotech a současném umění.

„Hudbu, umění zvuku, není možné spatřit ani nafilmovat: o to magičtěji působí úsilí filmařů poodhalit divákům něco víc z příběhů současné muziky. Snad je jim Hudební odysea v tom směru nápomocná,“ řekl dramaturg Pavel Klusák.

Více o jednotlivých filmech najdete na www.kinoaero.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám