Hlavní obsah

Plexis: Když máš punk v srdci, nevymažeš ho

Právo, Pavel P. Král

V pátek 6.11. pořádají Plexis v pražském KC Vltavská party ke svému pětadvacetiletému výročí. Sezvali si na ni družinu ikon tuzemského punk rocku. Baskytarista a zpěvák Petr Hošek k tomu řekl pár vět.

Článek

Plexis měli během své existence i tvůrčí pauzy, nicméně i tak patří mezi nejstarší živoucí formace českého punku. Kdo vás coby mladistvého rebela nejvíc ovlivňoval?

Z tehdejší scény mě nejvíc – krom dnes často zmiňovaného Abraxasu – zasáhly další novovlnné formace jako Letadlo, Jasná páka, Garáž, A 64, ale třeba i příbramští Bon Pari. Na české scéně toho tehdy existovalo celkem dost. Horší je, že je nebylo nikde moc vidět.

Když slavil v prosinci 2007 vyprodanou Lucernou čtvrtstoletí Visací zámek, na jejich narozeninovou party jste byl pozván coby host. Dalo by se tedy čekat, že na revanš vystoupí během vašeho výročního koncertu zase někdo od Visáčů. Na listu doprovodných jmen však nikdo nefiguruje.

Sám jsem navštívil jeden z prvních koncertů Zámku, ještě v klubu 007 na Strahově. Toho, že mě na svůj výroční koncert pozvali, si nesmírně vážím. Zpěvák Hony křtil letos na jaře naše Best of, ale na účast bychom je stejně neukecali. A navíc ne za cenu, za kterou hrají ostatní kapely…

… a proč naopak z těch významnějších právě SPS, Do řady, E!E, NVÚ?

No právě. S nimi jsme víc provázaní, poměrně často společně vystupujeme. Celkem by mělo zahrát okolo deseti skupin, což určitě stačí. V rámci akce se uskuteční i jedna zajímavost – módní přehlídka Punktura. Program doplní i dva dýdžejové. Vše se bude pořizovat na záznam, tudíž se Plexis dočká svého prvního DVD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám