Hlavní obsah

O televizní cenu Elsa bojují Moravec, Kraus i Soukromé pasti

Právo, jp

V sobotu 12. prosince se budou od 20.00 hodin na ČT dvojce udělovat letošní televizní ceny Elsa 2009. Odnesou si sošku lvice Elsy moderátoři Václav Moravec či Jan Kraus z České televize nebo netradičně televize Nova za dramatický cyklus příběhů Soukromé pasti?

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Václav Moravec

Článek

O cenách rozhodují jako každý rok členové České filmové a televizní akademie (je jich zhruba dvěstě) ve spolupráci s odbornou komisí složenou z publicistů, pedagogů a jiných mediálních znalců. Pořady nominovali jednotlivé televizní stanice a soutěží se ve třinácti kategoriích.

Nejvíce nominovaných pořadů získala Česká televize, Nova je zastoupena několika díly z cyklu Soukromé pasti s také scénářem k sitkomu Comeback. Prima nemá v nominací žádný pořad.

V kategorii publicistický a diskusní pořad soutěží Na plovárně s Otázkami Václava Moravce a Zašlapanými projekty. Cenu za dokument si může odnést jeden z následujících pořadů: Karel Čapek a jeho obyčejný svět, Proces H či Zlatá šedesátá.

V katerorii původní televizní dramatické tvorby akademici rozhodnou mezi inscenacemi Aljona (scénář Martin Ryšavý), Kanadská noc (režie Zdeněk Zelenka) a zmíněným cyklem Novy Soukromé pasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám