Hlavní obsah

Kosheen rozparádili pražské publikum, Sian skákala na pódiu bosa

Novinky, Barbora Vaníčková, Veronika Hušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako na obřím setkání starých známých to vypadalo na úterním koncertě pupulárních britských Kosheen v pražském klubu SaSaZu. Kapela předvedla fanouškům ve vyprodanému sálu to nejznámější ze svého repertoáru a vděčné publikum si tak mohlo notovat spolu s energickou zpěvačkou Sian Evansovou. Ta udržovala fanoušky v permanentním tanečním běsu a sama bosky řádila na pódiu.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Zpěvačka Sian Evansová

Článek

Během bezmála dvouhodinového koncertu sice Kosheen nenabídli publiku žádné překvapení v podobě nové skladby, namísto toho ale po celou dobu servírovali jeden notoricky známý hit za druhým. Nutno říct, že takový luxus by si nejspíš mohla dovolit jen málokterá zahraniční kapela, která má za sebou pouhá tři cédéčka.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Sian znovu potvrdila, že se kapela do České republiky vrací ráda, když srdečně přivítala staré známé i nové tváře. Kosheen naběhli na pódium s hitem Damage z poslední stejnojmenné desky. Kromě téhle písně z ní ale zazněly už jen dva další songy Overkill a Chances.

Většinu zbývajícího play listu tvořily hitovky z dřívějších alb Resist a Kokopelli. To ale fanouškům, z nichž mnozí odzpívali spolu se zpěvačkou Sian Evansovou skoro celé písně, vůbec nevadilo. Tradičně nejvíce je rozparádily dnes již kultovní věci Hide U, Hungry či Catch.

Už široký hudební záběr kapely, která skládá svou originální tvorbu z drum and bassu i trip hopu, které mísí s rockem, folkem i jazzem dává tušit, že koncert Kosheen nebude žádná nuda. Na své si zde přijde každý milovník rytmické ale i temnější a promyšlené taneční hudby. V SaSaZu ale nechyběla ani pravá vizuální šou a zábava. Postarala se o to hlavně zpěvačka Sian. 

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Zpěvačka při drum and bassových skladbách neváhala odhodit boty na úzkém podpatku, aby zbytek večera odskákala a odtančila bosa. Během písničky Cath dokonce od jednoho z diváků, který si koncert nahrával, vzala mobil a s ním u ucha odzpívala značnou část jednoho z největších hitů kapely.

Během téměř dvouhodinového koncertu Sian ve svém odhodlání rozpařit nadupaný sál vůbec nepolevila a dotáhla představení do konce s maximální energií. S absolutním nasazením odzpívala a odtančila ještě tři přídavky, které si diváci doslova vydupali.

Sian má kromě vynikajícího hlasu i jisté "divadelní" nadání a výrazy v její tváři naprosto opisovaly text písní. V jednom okamžiku se po jevišti pohybovala sebevědomá dračice, v další chvíli si při písni Ages vylévala srdce drobná dívka, kterou byste nejraději utěšili v náručí.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Dokonalé zázemí jí přitom vytvořili i ostatní členové kapely, kteří při vystoupení ani jednou "nezaváhali" a především bubeník Mitch Glover s vizáží, kterou byste možná čekali u jiného hudebního žánru, předvedl dokonalou show s neuvěřitelně rychlou frekvencí rytmů.

Celému vystoupení sekundovala výborně zvolená projekce, která korespondovala s děním na jevišti. Kosheen zkrátka opět dokázali, že zatím zvládnou připravit dokonalý koncert, aniž by nutně museli nahrát nové album.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Kosheen v Praze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám