Hlavní obsah

U2 prý mají spoustu nápadů na další desku Songs of Ascent

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová deska U2 by mohla vyjít velmi brzy, určitě to nebude trvat několik let, ujišťuje frontman Bono v novém vydání amerického Rollingstonu.

Článek

Kytarista U2 The Edge mluví o několika rozdělaných písních, které U2 mohou dokončit, ale jsou momentálně na turné. Novinku by prý chtěl vydat co nejdříve. Současně určitě vyjde i CD s hudbou z muzikálu Spiderman, který napsal on a Bono, zbytek U2 se na něm nepodílel.

Jak dodává, sám neví, jestli na CD Spiderman vůbec budou s Bonem hrát, nebo to ponechají na muzikantech a zpěvácích, které si pro muzikál v uplynulých měsících osobně vybírali.

Premiéra se chystá na rok 2010 v New Yorku a mezi herci jsou i zvučná jména jako Evan Rachel Woodová, většinu účinkujících ale tvoří spíše neznámé tváře, které prošly konkurzem.

Bubeník Larry Mullen také zmínil spolupráci s Brianem Enem, ke které se chtějí určitě vrátit. "Další album se bude jmenovat Songs of Ascent," uvedl Bono. "Jestli budeme natáčet rockovou desku, pak chci dělat Spider-Mana. Ale ještě jsme o tom nemluvili s Adamem a Larrym."

"Chci ale mít písničku v popových hitparádách," uvažuje dopředu, "to je jediné, co mě zklamalo na desce (No Line on the Horizon). Lidi to album milují, mělo skvělé recenze nejen v USA, ale v celém světě, ale já bych chtěl pár čistě popových věcí. Rád bych na desce Songs of Ascent písničky toho typu. Na jaře bych se chtěl vrátit s novým singlem Every Breaking Wave."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám