Hlavní obsah

Scorsese udělá z Buscemiho mafiosa v TV seriálu

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost HBO se pustila do historického krimi seriálu Boardwalk Empire. Podle zatím dostupných informací nepůjde o laciné rutinní detektivky, na příbězích z 20. let pracují největší jména, jaká si lze představit - předlohu napsal Terence Winter (seriál Sopranos), v hlavní roli Steve Buscemi, pilotní díl režíruje Martin Scorsese.

Foto: ČTK

Steve Buscemi

Článek

Seriál v produkci HBO bude vycházet ze stejnojmenné knihy Terence Wintera. Líčí život v Atlantic City dvacátých let, kde došlo k totálnímu propojení mafie a místní politiky.

Winter sleduje proměnu nevýznamného přímořského města v luxusní sídlo plné hazardních hráčů a prostitutek. Hlavní postavou je záporák Enoch Nucky Johnson, republikánský politik a současně mafián, jehož vláda nad městem je postavena na penězích z heren a nevěstinců.

Autoři tvrdí, že vycházejí ze skutečné historie. Jejich motto zní : "Pravda je často podivnější a přesvědčivější než fikce".

V dalších rolích by se měli objevit Michael Pitt, Kelly Macdonaldová, Michael Shannon a Stephen Graham, ale seriál bude patrně stát a padat se svým protagonistou. Tím je jeden z nejcharismatičtějších herců současnosti, miláček kritiky Steve Buscemi, který má za sebou spolupráci s Woody Allenem i Quentinem Tarantinem a Coenovými.

Zahrál si ve filmech jako Fargo, Pulp Fiction, Millerova křižovatka, Gauneři, Povídky z New Yorku, Big Lebowski a Kafe a cigára.

Seriál Boardwalk Empire poběží v televizi v roce 2010.

Reklama

Výběr článků

Načítám