Hlavní obsah

Na ředitele NDM v Ostravě kandiduje sedm lidí včetně Luďka Golata

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Sedm uchazečů se přihlásilo do výběrového řízení na místo nového ředitele Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. Mezi přihlášenými je i bývalý ředitel Luděk Golat, kterého ostravští radní letos v červnu odvolali z funkce kvůli stížnostem na jeho nevhodné chování.

Foto: Aleš Honus, Právo

Odvolaný ředitel Národního divadla moravskoslezského Luděk Golat

Článek

Dalším důvodem pro odvolání byl skandál s erotickou videokazetou, na které se mihne i pětileté dítě a kterou Golat natočil před deseti lety.

Proti Golatově odvolání protestovala velká část zaměstnanců divadla včetně uměleckých šéfů všech čtyř divadelních souborů, ale také řada ostravských osobností včetně písničkáře Jarka Nohavici a děkanky Evy Mrhačové.

Termín pro podání přihlášek skončil 31. července, informaci o počtu přihlášených ale magistrát zveřejnil teprve ve čtvrtek, protože se čekalo, zda ještě nějaké přihlášky nepřijdou poštou. „Jména uchazečů nebudeme zveřejňovat, protože se obáváme, že by mohli mít problém u svých stávajících zaměstnavatelů,“ uvedl náměstek ostravského primátora Lubomír Pospíšil (ODS).

Výběrová komise přihlášky jednotlivých uchazečů posoudí 20. září a není vyloučeno, že ve stejný den i vybere vítěze.

Reklama

Výběr článků

Načítám