Hlavní obsah

V Praze zahraje Mr. Big, rocková skupina, která se proslavila popovou baladou

Novinky, Stanislav Dvořák

Americká skupina Mr. Big se dala opět dohromady a 30. září ji můžete vidět v pražském Roxy. Proslavila se hlavně hitovou baladou To Be With You, která pro ni paradoxně není typická.

Článek

Mr. Big pro mnohé symbolizuje přelom 80. a 90. let, čili éru, kdy se světem toulala spousta vlasatých skupin v upjatých džínách a heavy metal se pozvolna přesouval do mainstreamu, aby se postupně vyčerpal a zplaněl.

Málokterý z tehdejších pop-metalových souborů se ale proslavil tolik jako Mr. Big. Tato skupina měla kromě image i skvěle zvládnuté muzikantské řemeslo a frontmana, který uměl a umí dobře zpívat.

Balady To Be With You a také Wild World přitáhly začátkem 90. let k Mr. Big milióny fanoušků a hvězdný kvartet objížděl plné stadióny, na kterých servíroval hardrock, metal a pop v jednom. Skupina se sice po roce 2000 rozpadla, ale teď jsou všichni čtyři členové zase spolu a po červnovém japonském turné, které bylo vyprodané, se chystají i do ČR.

Původní Mr. Big ve složení zpěv Eric Martin, kytara Paul Gilbert, Billy Sheehan baskytara a Pat Torpey bicí oživí vzpomínky na dobu nedávno minulou 30. září v Roxy. 

Vstupenky lze koupit na www.mastersofrock.cz nebo v sítích Ticket-Art, Ticketportal a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám