Hlavní obsah

Předvolební čistka v ČT zatím postihla komedii s Pavlem Bémem

Právo, jp

V neděli neděli 6. září v 20 hodin se měla na programu ČT 1 vysílat televizní komedie Chyťte doktora, ale nebude. Z politických důvodů. V jedné z vedlejších roliček se totiž objevil pražský primátor Pavel Bém (ODS). Pro veřejnoprávní média - Českou televizi a Český rozhlas - však už začalo předvolební období, kdy uplatňují embargo na pořady, v nichž se objevují lidé, kteří usilují o zvolení do Sněmovny v říjnových volbách.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Pražský primátor Pavel Bém (ODS)

Článek

Místo komedie tak bude ČT vysílat krimidrama nazvané V hlavní roli.

„Česká televize nemá zájem jakýmkoliv způsobem ovlivňovat předvolební boj a nechce zavdávat důvody ke spekulacím o možné podpoře některých kandidujících,“ řekla programová ředitelka ČT Kateřina Fričová. Dodala, že se ale jedná o velmi náročné opatření, protože je potřeba prověřit stovky pořadů.

„Odpovědnost bude na pracovnících programu, kteří budou hlídat, zda některý ze stovek kandidátů v pořadech ČT nevystupuje,“ doplnila šéfka programu.

Podobné opatření jako ČT připravil Český rozhlas. Až do voleb platí zpřísněný režim pro přístup kandidátů do pořadů jednotlivých stanic.

Reklama

Výběr článků

Načítám