Hlavní obsah

V Praze to rozbalí Mad Caddies

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Známí představitelé třetí vlny ska, kalifornští skapunkoví Mad Caddies, vystoupí tento čtvrtek v pražském Lucerna Music Baru. Před nimi se představí vynikající soubor Wilhelm Scream, kterým se úspěšně daří vymanit se z punkových klišé, aniž by ztratily na razanci. Jako první se představí torontští The Flaliner.

Článek

Mad Caddies se dali dohromady v roce 1995, rok poté, co se přes USA převalila vlna melodického punku v podání Green Day a Offspring. Mad Caddies se však nestali dalšími představiteli melodického pop punku, ale pokusili se jej smíchat se ska, k čemuž je inspiroval kultovní soubor Operation Ivy, na jehož troskách vznikli Rancid.

Jestliže jejich raná alba jako Quality Soft Core spojovala ostří punku s barevností ska, později ustoupila trochu punková dravost v jejich eklektické směsi stylů do pozadí. To ale nic nezměnilo na schopnosti zpěváka Chucka Robertsona a kytaristy Saschi Lazora psát chytlavé písně ovlivěné ska, reggae, latinou i dubem.

Posledním albem souboru, který už několikrát vystoupil v ČR, naposled loni na festivalu Mighty Sounds, je dva roky staré Keep It Going, které stejně jako předchozí čtyři opusy vyšlo na značce Fat Wreck Chords.

Druhou hvězdou večera jsou A Wilhelm Scream z východního pobřeží USA. České publikum strhli svým invenčním energickým vystoupením loni, kdy na stejném místě hráli před Pennywise. Oplývají energií, přesto ale jejich hudba není jednoduchá, skladby mají blíž k propracovanému hard coru než ke skate punku.

Večer zahájí vystoupení torontských The Flatliners, kteří se od dob svého vzniku v roce 2002 také pohybují mezi ska a punkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám