Hlavní obsah

Film o Jacksonovi bude v kinech 30. října

Novinky, Stanislav Dvořák

Film o posledních dnech Michaela Jacksona bude mít premiéru 30. října tohoto roku. Bude uveden ve vysokém rozlišení a s digitálním zvukem, společnost Sony Pictures Entertainment ho chystá pod názvem This is it.

Článek

"This is it vzniká za plné podpory Estate of Michael Jackson a vznikne ze záznamů stovek hodin zkoušek a záběrů ze zákulisí, které byly natočeny ve vysokém rozlišení a s využitím nejmodernějších technologií pro digitální záznam zvuku v průběhu příprav na chystanou sérii londýnských koncertů. Film, jehož některé scény budou zpracovány 3D technologiemi, poskytne jedinečný pohled na umělcovu kariéru a bude obsahovat rozhovory s některými z Jacksonových nejbližších přátel a tvůrčích partnerů," uvedla tisková mluvčí filmového distributora.

Peníze, které film vydělá, budou věnovány organizaci Michael Jackson Family Trust, kterou Michael Jackson ve své závěti určil jako dědice svého veškerého majetku. Zpěvák však po sobě zanechal hlavně astronomické dluhy. Práva k záběrům ze zkoušek poskytla firma AEG Live, která chystala sérii londýnských koncertů. Je také koproducentem filmu.

"Naprostá většina materiálů, které budou ve filmu použity, byla natočena v červnu 2009 ve Staples Center v Los Angeles v Kalifornii a v The Forum v Inglewoodu v Kalifornii, kde se Jackson připravoval na plánovanou sérii padesáti koncertů This Is It. Film This Is It nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům hudby po celém světě ojedinělý pohled do zákulisí na zpěváka samotného, jeho kariéru i na velkolepou koncertní show, která se chystala. Poskytne jim nezapomenutelné záběry doslova z první řady, které byly vybrány z rozsáhlého archívu záznamů," uvádí tisková zpráva distributora.

„Lidé, kteří tyto záběry viděli, jsou ohromeni neuvěřitelnou kvalitou výkonů Michaela Jacksona,“ řekl ředitel Sony Pictures Entertainment Michael Lynton. „Tyto záběry historicky posledních okamžiků, během kterých zpíval a tančil na jevišti, představují tohoto legendárního umělce fantasticky působivým způsobem prostřednictvím křišťálově čistého obrazu a zvuku. Chápeme důležitost toho, aby výsledkem byl film, který bude skládat poctu Michaelovi jakožto umělci, a je nám velkou ctí, že můžeme spolupracovat s Estate of Michael Jackson na tom, abychom divákům věnovali dar v podobě záznamu jeho posledních vystoupení."

Jackson doplatil na drogu

Jackson zemřel 25. června. Vyšetřovatelé už potvrdili, že popový král byl závislý. Drogou pro něj bylo anestetikum propofol, které patrně způsobilo zástavu srdce a následnou smrt. Vyšetřovací zpráva také uvádí, že byly porušeny kalifornské zákony týkající se výkonu jistých profesí včetně nepatřičného předepisování léků, za něž lékařům hrozí až 180 dní vězení.

Zatím je v hledáčku vyšetřovatelů doktor Conrad Murray, jenž čelí obvinění ze zabití Jacksona. Detektivové shromažďují důkazy, na jejichž základě by mohli toto obvinění potvrdit a prokázat také profesní pochybení včetně „předpisování léků závislé osobě“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám