Hlavní obsah

V pátek již popatnácté odstartuje Rock for People

Právo, Jaroslav Špulák

Největší český letní hudební festival Rock for People otevře své brány již v pátek. Uskuteční se popatnácté, potřetí ve Festival Parku na letišti v Hradci Králové, kam se v roce 2007 přestěhoval z Českého Brodu.

Foto: Archiv, Právo

Britští Arctic Monkeys vystoupí v sobotu.

Článek

Přestože oficiálně bude zahájen až v sobotu a všechny zahraniční hvězdy se vměstnají do následujících tří dnů, od pátečních šestnácti hodin začne na dvou pódiích tradiční Večírek pro nedočkavé.

Festival zahájí královéhradečtí The Coolers a ti, kteří dorazí poté, se mohou těšit na vystoupení skupin Prohrála v kartách, Žlutý pes, Medvěd 009 nebo na koncert Laca Decziho.

V sobotu se začne v pravé poledne a na programu budou například Britové Arctic Monkeys, letos největší hvězda celého festivalu, jejich kolegové Hadouken!, Němci Freestylers nebo naši Chinaski či Meky Žbirka.

„Filozofií festivalu je představovat kvalitní a nadějné zahraniční kapely. Dáváme jim prostor na velkých pódiích,“ tvrdí jeden z pořadatelů Rock for People Michal Thomes, spolumajitel agentury Ameba Production.

Vystoupí Arctic Monkeys

Jeho kolega Petr Fořt doplňuje: „Jedním z pilířů dramaturgie letošního ročníku je britská hudební scéna ve svých nejrůznějších podobách. Na jedné straně stojí špičky kytarového indie rocku Arctic Monkeys, jejichž účast na festivalu patří k našim splněným snům. Místo uprostřed patří poprockovým Placebo a na opačném konci stojí klasici Underworld, které musí znát každý, kdo v devadesátých letech jen na chvíli nakoukl do jakéhokoli tanečního klubu.“

Loni festival navštívilo 22 tisíc diváků, letos se očekává přinejmenším stejné množství, ovšem vzhledem k dobrému předprodeji vstupenek je možné, že na akci přijde až pětadvacet tisíc lidí.

Hrát se pro ně bude na sedmi pódiích. Pořadatelé kladou letos důraz na ekologii, každý den budou vycházet aktuální Festivalové noviny, které jsou distribuované zdarma, připraven je zábavný stánek spolku Kašpárek v rohlíku, který by měl svým programem pobavit i nejmenší návštěvníky festivalu, stejně tak jsou přichystány tiskové konference pro diváky, na nichž budou moci svým hudebním oblíbencům položit jakoukoliv otázku. Vstupenka na celý festival bude na místě ke koupi za 1500 Kč. K cestě na akci lze využít slevy, kterou po předložení lístku nabízí ČD.

Hvězdy na RfP
Sobota 4. 7.
17.55Chinaski
18.50Wohnout
20.30Hadouken!
22.25Arctic Monkeys
Neděle 5. 7.
18.30Therapy?
19.20Horkýže slíže
20.10Mucky Pup
21.00Divokej Bill
22.05The Kooks
23.00Ska-P
Pondělí 6. 7.
19.30Gogol Bordello
20.35Bloc Party
21.10Placebo
22.55Underworld

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám