Hlavní obsah

Dream Theater dobyli Prahu

Právo, Ilja Kučera ml.
Praha

Na sedm tisíc nadšených fanoušků progresivního rock metalu přilákali v úterý do pražské Tesla Areny čelní představitelé tohoto stylu, američtí Dream Theater.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zpěvák James LaBrie a kytarista John Petrucci v Praze

Článek

Výbušný a pořádně hlasitý koncert zahájili po dvacáté hodině jejich krajané Cynic, čtveřice z Miami na Floridě. Stylově vhodně volená předkapela, která kombinuje bezpočet vlivů od jazzu až po heavy metal, ovšem přece jen nedosahuje takové hráčské bravury a suverenity jako jejich hostitelé Dream Theater.

Ti ovládli  kvalitně ozvučenou halu krátce po jedenadvacáté hodině a jejich více než dvouhodinové vystoupení čítalo celkem čtrnáct rozsáhlých skladeb včetně závěrečného třípísňového medley.

Set otevřeli titulem In The Presence Of Enemies Pt.1 z předloňského alba Systematic Chaos. Došlo ovšem i na naprosto čerstvou albovou novinku Black Clouds & Silver Linings, vydanou pouhý týden před pražským koncertem. Ta byla zastoupena šestnáctiminutovým opusem A Nightmare To Remember, který dle mínění přítomných skalních fanoušků dostal právě na pódiu tu pravou sílu.

Středobodem koncertu  byla hudba, zpěvák James LaBrie na sebe nestrhával pozornost samoúčelnou komunikací s publikem. Diváci byli i tak dostatečně fascinováni kytarovou virtuozitou  Johna Petrucciho, ekvilibristikami  Jordana Rudesse za otočnými klávesami či obdivuhodnou prací Mikea Portnoye za zdvojenou bicí soupravou.

Vybroušený muzikantský zážitek tak provázela i patřičně rocková show.

Reklama

Výběr článků

Načítám