Hlavní obsah

Gott oslavil sedmdesátku, dostal olympijský ošťěp

Právo, ČTK, Jaroslav Špulák

Desítky známých osobností ve čtvrtek koncertem v pražské O2 areně popřály k sedmdesátým narozeninám Karlu Gottovi. Mezi množstvím gratulantů se na pódiu vedle řady populárních zpěváků objevil také spisovatel Michal Viewegh, ministr Michael Kocáb, modelka Taťána Kuchařová a olympijská vítězka v hodu oštěpem Barbora Špotáková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott si oslavu svých sedmdesátých narozenin užíval.

Článek

"Chci vám věnovat oštěp, kterým jsem já překonala sedmdesátku," uvedla Špotáková v narážce na svůj loňský výkon během olympiády v Pekingu.

Ve vyprodané O2 areně, kam si podle pořadatelů našlo cestu zhruba 12 000 diváků, začala show s názvem Karlův most nástupem účinkujících, kteří na úvod zazpívali písničku Muzika, v níž se podělili o text. Těsně před začátkem koncertu usedl Gott, doprovázený manželkou Ivanou a dcerou Charlotte Ellou, do první řady vedle promotéra akce Františka Janečka.

„Nezúčastnil jsem se dramaturgie ani příprav, protože to byl dárek. Moji kolegové a přátelé mi dali scénář a postavili mě před hotovou věc,“ řekl Gott Právu.

Gratulanti z hudební scény

Po první gratulaci Petra Novotného se na scéně začali střídat hosté, kteří si z Gottova bohatého repertoáru vybrali vždy jednu píseň. Jejich sled určily dekády, v nichž originály skladeb vznikly. Začalo se ve čtyřicátých letech a bylo zajímavé, že jeho nejstarší písničky si pro koncert vybrali mladí Ewa Farna, Sámer Issa, který zpíval legendární Škoda lásky, Vlasta Horváth, Ondřej Ruml, Petr Bende, Zbyněk Drda nebo skupina Gipsy.cz, která večer načala.

Foto: Petr Hloušek, Právo

S Lucií Bílou už Karel Gott nazpíval mnoho duetů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Společně pogratulovali Jiřina Bohdalová a Lubomír Lipský.

Při uzavření bloku písní z jednotlivých dekád se Gott přidal ke zpěvu společné skladby, čímž vznikaly velmi zajímavé verze. To ostatně platí i o těch, které přinesli jednotliví gratulanti. Čtvrteční večer současně ukázal, že Gottovo pěvecké umění je pro spoustu hostů nedosažitelné a diváci v O2 Areně se mohli nesčetněkrát přesvědčit o tom, že najít mezi ostatními jeho následovníka je potíž.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jitka Molavcová a Jiří Suchý

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vilém Čok, Ondřej Hejma a Richard Tesařík

Foto: Petr Hloušek, Právo

Režisér Jiří Adamec společně s Kateřinou Brožovou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám