Hlavní obsah

Gott: S Matuškou to byla vzájemná inspirace i hec

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zpěvák Karel Gott v neděli zavzpomínal na Waldemara Matušku. Oba muži byli idoly 60. a 70. let. Především ženská část obyvatelstva byla občas až radikálně rozdělena. Jedny fandily Gottovi, druhé Matuškovi.

Článek

Gott řekl, že mezi nimi nebylo nějaké osobní rivalství. Byli kolegové a kamarádi. "Naše cesta byla společná. Rivalita byla spíš inspirování jeden druhého, takový zvláštní hec," řekl Gott televizi Prima.

Šestasedmdesátiletý Matuška zemřel v sobotu na Floridě. Nemocný byl delší dobu, měl těžké astma. "Člověk vždycky žije s nadějí, že se to může zlepšit, ale jeho úmrtí znamená, že už není návratu," řekl Gott.

Matuška se proslavil především jako zpěvák, některé písně v jeho podání zlidověly. Svůj baryton uplatnil například v písni Tereza nebo Slavíci z Madridu. "Sám říkal, že už svoje zazpíval a nemyslí si, že by ještě měl co posunovat někam dál," řekl o zesnulém Gott.

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřel zpěvák Waldemar Matuška

Na Floridě v sobotu zemřel český zpěvák Waldemar Matuška. Příčinou úmrtí byly podle oznámení rodiny zápal plic a selhání srdce. Matuška měl těžké astma.

Výběr článků

Načítám