Hlavní obsah

Pierre Richard byl v Česku, jeho film Paříž 36 vstoupil do našich kin

Právo, Jaroslav Špulák

Francouzský herec a režisér Pierre Richard navštívil ve čtvrtek Prahu. Přijel sice na pozvání pořadatelů veletrhu Destiláty & víno, nicméně shodou okolností měl v českých kinech premiéru film Paříž 36, ve kterém ztvárnil roli Monsieura TSF.

Článek

Snímek Paříž 36 se před dvěma lety natáčel v Čechách a Richard, milovník dobrých vín, při své návštěvě Prahy přiznal, že nikdy předtím ani potom nevypil tolik vody jako při natáčení u nás.

Děj snímku se odehrává na jaře 1936 ve městské části Paříže, kterou v té době každý nazýval Fauborg. Odtud původní název filmu Fauborg 36. Tři přátelé se tam v neklidných dobách rozhodnou vzít osud do svých rukou a připraví muzikál, který jim umožní koupit kabaret Chansonia.

Evropskou premiéru si snímek odbyl v září loňského roku. Natáčen byl v koprodukci Francie, Německa a Česka a práce na něm vytrhla Richarda z činnosti směřující především k pěstování vína a odpočinku.

„Žiji hlavně v Paříži, ale také jezdím často na jih, kde mám vinice. Jezdím tam také na prázdniny, takže na jihu jsem asi tři měsíce. V každém filmu vidíte mě a v každé láhvi mého vína je také otisk mě samotného,“ řekl a dodal, že už nechce natáčet filmy jako režisér, raději se bude věnovat herecké profesi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám