Hlavní obsah

Hlavní hvězdou Sázavafestu v Kácově bude Moby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hvězdou 9. ročníku multižánrového festivalu O2 Sázavafest v Kácově, který se uskuteční od 30. července do 2. srpna, bude americký skladatel a zpěvák Moby, sdělil pořadatel akce Pavel Kloupar.

Článek

"Největší hvězda v dosavadní historii Sázavafestu se akce zúčastní během pátečního programu na závěr svého evropského turné," řekl Kloupar.

Čtyřiačtyřicetiletý Moby, vlastním jménem Richard Melville Hall, dostal od rodičů přezdívku Moby podle románu Bílá velryba (anglicky Moby Dick) od Hermana Melvilla, který je jeho vzdáleným příbuzným. Hudbu skládá též pod jmény Voodoo Child, Barracuda, Brainstorm, UHF, The Brotherhood, DJ Cake, Lopez, Mindstorm, Schaumgummi a Pippy Baliunas.

Do popředí světového zájmu se dostal v roce 1999 po vydání alba Play, a to především díky singlům Why Does My Heart Feel So Bad? a Porcelain. Deska byla dvakrát platinová, prodalo se jí devět miliónů kopií. Na úspěch navázal alby 18 a Hotel. V březnu loňského roku vyšlo Mobymu v pořadí již osmé studiové album s názvem Last Night.

Horáčkovo Kudykam

Letošní Sázavafest bude jako jediný festival také hostit inscenaci Michaela Horáčka Kudykam, ke které napsal hudbu Petr Hapka. "Zatím jsem na Sázavafestu byl jenom jako divák a líbil se mi, protože svou atmosférou připomíná starou dobrou lidovou slavnost s pěknou atmosférou a množstvím lidí," sdělil Horáček, jehož hra ve verších Kudykam bude mít premiéru 22. října ve Státní opeře Praha.

Organizátoři vedle letního festivalu připravili také dvě hudební setkání v Praze. První se pod názvem Jarní O2 Sázavafest uskuteční 4. dubna v pražském klubu Abaton a ponese se především v rytmech ska a reggae. Koncem dubna se pak v Lucerna Music Baru bude konat Warm Up O2 Sázavafest, na němž se například představí Skyline, Lakeside X, The Slots či Panama. Z tuzemských hvězd na letním festivalu v Kácově zahrají například Monkey Business nebo objev loňského roku Marek Ztracený.

"Sázavafest bude můj první velký festival, chceme tam představit i několik skladeb z mého chystaného druhého alba," podotkl Ztracený.

Více informací se nachází na www.sazavafest.cz .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám