Hlavní obsah

Loketské kulturní léto nabídne tři opery a koncerty

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Operní inscenace v neopakovatelné atmosféře přírodního amfiteátru s romantickou kulisou loketského hradu a řeky Ohře nabízí letos již podeváté Loketské kulturní léto, které začíná v pátek 11. července uvedením Smetanovy Prodané nevěsty (repríza v sobotu).

Článek

Po ní bude následovat letošní premiéra Verdiho Aidy (18. a 19. 7.) a repríza Dvořákovy Rusalky, která patří ke stálicím loketského repertoáru a vskutku krásným zážitkům.

Festival pořádá agentura JAN Production, v jejímž čele stojí operní pěvec Jan Ježek, který loketský festival obětavě vydobyl z prachu zapomnění a učinil z něho akci, na kterou se sjíždějí diváci z domova i ze zahraničí (Německa, Švýcarska, Rakouska nebo Itálie).

Za devět let uvedl festival Rusalku, Kouzelnou flétnu, Nabucca, Carmen, Rigoletta, Evžena Oněgina, Dona Giovanniho i Prodané nevěsty.

Kromě operních představení uvede Loketské kulturní léto tři koncerty

„Nepřejímáme hotové inscenace, ale vytváříme vlastní premiéry přímo pro loketský amfiteátr. Spolupracují s námi přední sólisté pražského Národního divadla a Státní opery Praha i zahraniční hosté. Letos to bude mj. maďarská sopranistka Csilla Borossová jako Aida a italský tenorista Gianluca Zampieri, nositel loňské Ceny Thálie, v roli Radama,“ řekl Ježek Právu.

Kromě operních představení uvede Loketské kulturní léto i tři koncerty – pro velký divácký ohlas to bude opět Mozartovo Requiem, v kostele sv. Václava se loketskému publiku představí barytonista Vladimír Chmelo a houslista Václav Hudeček s orchestrem Virtuosi Pragenses.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám