Hlavní obsah

Toxique: energický funk i brit-pop naživo

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Apríla, tedy 1. dubna, si z vás může vystřelit leckdo, ale určitě to nemá v úmyslu pražský klub Roxy, který zve na koncert v současnosti nejnadějnější mladé české kapely Toxique. Jejich muzikantská zručnost a energická zpěvačka v popředí je zárukou dobré zábavy.

Článek

Toxique nedávno vydali svůj bezejmenný debut a vysloužili si většinou kladné recenze. Upozornili na sebe i poněkud překvapivou účastí v televizní soutěži Eurosong, kde nezvítězili, což byl ale problém Eurosongu, nikoliv skupiny. Toxique totiž většinu účastníků i diváků oné nešťastné Euro-estrády, které se někteří uznávaní interpreti odmítají účastnit, hudebně přesahovali tak moc, že působili jako zjevení z jiné planety.

Více jim to určitě sluší na koncertech, kde s lehkostí míchají nápady nabitou, svižnou až taneční hudbu s prvky soulu, funku i brit-popu. Spousta riffů a neposedná basa nedá publiku pokoj, skutečným živlem na pódiu je pak hlavně jejich frontwoman Klára Vytisková, která bývá často přirovnávaná k britské megahvězdě Amy Winehouse.

Skupinu dále tvoří kytarista Patrick Karpentski, klávesista Viliam Bereš, baskytarista Jan Lstibůrek a bubeník Roman Vícha. Jejich první nasazený singl Two Sides byl během měsíce katapultován do první desítky žebříčku IFPI Rádio Cz50, kde se stále drží a patří mezi nejhranější české skladby v rádiích.

Reklama

Výběr článků

Načítám