Hlavní obsah

Výměnu manželek bude řešit komise Sněmovny

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Reality show televize Nova Výměna manželek se bude zabývat mediální komise Sněmovny. Usnesli se na tom členové sněmovní komise pro rodinu, podle kterých tento pořad ohrožuje psychiku dětí.

Článek

Předseda komise pro rodinu Tomáš Kvapil (KDU-ČSL) zaslal již v lednu žádost Radě pro rozhlasové a televizní vysílání, aby proti pořadu zakročila a nedovolila natáčet a vysílat další díly. Vysílací rada ale odpověděla, že na zásah proti pořadu nemá pravomoci. Může zasáhnout proti pořadům, které mají negativní dopad na dětské diváky sedící u televizorů, nikoli na děti účinkující v pořadech.

Za případné ohrožení psychiky dětí podle vysílací rady zodpovídají rodiče, kteří v pořadu vystupují a s Novou o tom podepisují smlouvu.

Mluvčí Novy Veronika Šmitková již dříve Právu sdělila, že na natáčení je k dispozici psycholog. „Rodiny, které se do reality show přihlásí, navíc předem absolvují psychologické pohovory,“ uvedla.

Podle slov Kvapila bude o Výměně manželek jednat se zástupci vysílací rady i náměstek ministerstva práce a sociálních věcí Marián Hošek a ombudsman. Cílem jednání má být najít řešení, jak v budoucnu zamezit podobným pořadům.

Reklama

Výběr článků

Načítám