Hlavní obsah

Seriál Dobrá čtvrť 2 představí squat

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiérová druhá řada seriálu Dobrá čtvrť, kterou začne Česká televize vysílat od pondělí 31. března od 20.00 hodin, zavede diváky mj. do neobvyklého prostředí – do squatu, tedy do opuštěné budovy, kde mladí lidé bez povolení majitele bydlí nebo ho využívají k různým setkáním.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Herec Jiří Bartoška a režisér Karel Smyczek představili nové díly seriálu Dobrá čtvrť 2.

Článek

„Squat se mi líbil jako barvité prostředí s neokoukanými typy, kde se scházejí někteří mladí lidé z různých sociálních vrstev. Beru ho spíše jako alternativní kulturní centrum než špeluňku, kde skáčou blechy po podlaze,“ vysvětlovala scenáristka Lucie Konášová důvod, proč si mimo jiné vybrala i tuto lokalitu.

V nových dílech mají tři ze čtyř hlavních hrdinů po maturitě na gymnáziu a rozprchli se do života. Jedině Katka (Marta Issová) se jako vyléčená narkomanka vrací do školy, dodělat si maturitu. Čekají ji ale nové nástrahy v podobě drogového dealera a další konflikty s otcem (Tomáš Hanák). V druhé řadě se děj točí většinou kolem ní.

Novou postavou je Jiří Bartoška, který si zahrál primáře Martina Palouše. „Točil jsem teď rok a mám pocit, že už mám zase na nějakou dobu vyčerpáno. Mimochodem, režisér Karel Smyczek mě k hraní na tomto seriálu přemluvil na zlínském festivalu ve tři hodiny ráno,“ prozradil Bartoška, který v seriálu hraje šarmantního, mocného a movitého pána v letech, přitažlivého pro mladé slečny.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám