Hlavní obsah

Zpíváme o lidech mimo hlavní proud

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rocková skupina Flattus vydala album Za stěnou a v rozhovoru s Právem mluví o svých textech i o prodeji desky, jejíž cenu si určují sami fanoušci.

Foto: Právo

Pražská skupina Flattus

Článek

Flattus hraje už řadu let. V čem je na desce nejpatrnější vývoj kapely?

Jiří Hašek (zpěv): Přestože nejsme typická kapela se supermoderním zvukem, snažíme se, aby naše písně byly co nejmodernější. Flattus v tomto ohledu oproti minulosti omládl, což je dáno změnami v sestavě a tím, že skládají noví lidé. Šlo nám o to, aby naše hudba byla do nejmenších detailů propracovaná, abychom si dobře zahráli a abychom zachovali melodii.

Jaký význam má název alba Za stěnou?

Hašek: Původně to byla písnička o životě a smrti zpěváka skupiny Alice In Chains Laynea Staleyho, který zemřel na předávkování.

Dan Matulík (baskytarista): Za stěnou se ale deska jmenuje také proto, že když si člověk přečte naše texty a vnímá atmosféru skladeb, zjistí, že většina se týká pocitu osamění nebo lidí, kteří jsou mimo hlavní proud společnosti. K tomu nám přišlo slovní spojení Za stěnou trefné.

Proč jste se rozhodli prodávat vaši novou desku za cenu, kterou si určí sám fanoušek?

Hašek: Řekli jsme si, že nemáme co ztratit, a napadlo nás, že necháme na lidech, aby si sami určili, kolik nám za album zaplatí. Výsledkem byl na naše kapelní poměry raketový vzrůst prodeje.

Za kolik lidé novinku v průměru kupují?

Hašek: Při koncertech je průměrná cena 150 Kč za kus, s prodejem přes internet je to v průměru 120 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám