Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Karel Černoch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Ve věku 64 let zemřel ve čtvrtek v Praze zpěvák Karel Černoch. Oznámila to jeho rodina. Populární zpěvák bojoval s rakovinou tlustého střeva. Loni se podrobil operaci, poté podstoupil chemoterapii.

Článek

Černoch začínal jako rock'n'rollový zpěvák v kabaretu VOJ - J. Grossmana a M. Šimka. Hrál ve skupině Juventus, s níž natočil například hit Ona se brání.

Černoch začínal jako rock'n'rollový zpěvák v kabaretu VOJ - J. Grossmana a M. Šimka. Hrál ve skupině Juventus, s níž natočil například hit Ona se brání.

Obrovský úspěch sklidila také píseň Zrcadlo, která se následně dočkala několika cover verzí.

Na počátku sedmdesátých let dostal zákaz koncertní činnosti za vítěznou píseň na festivalu Bratislavská Lyra 1969. Poté působil v divadle Ateliér, kde vystupoval za doprovodu vlastní skupiny Akvarel s Josefem Dvořákem, Evou Olmerovou, Ivanem Vyskočilem, Jaromírem Hanzlíkem a Jiřím Krampolem až do roku 1976. Souběžně s tím zpíval i v souboru divadla Semafor.

:. Karel Černoch s Petrem Kolářem a Petrem Mukem při natáčení pořadu Souboj hitů v září 2007.foto: Korzo

Černoch, který kromě zpívání také hrál, 15 let spolupracoval s Jiřím Wimmerem. Zpěv s hraním spojil v sérii pohádek Co takhle svatba, princi nebo Ať přiletí čáp, královno.

V 90. letech hrál titulní roli Jeana Valjeana ve slavném muzikálu Les Miserábles nebo v českém muzikálu 451 stupňů Fahrenheita. Od prosince roku 2000 účinkoval jako Abbé Faria ve výpravném českém muzikálu Monte Cristo.

Reklama

Výběr článků

Načítám