Hlavní obsah

Šílený Kazach z D1 napadal také policisty v cele, hrozí mu až 12 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysočina

Kazachstánci, který letos 3. července ohrožoval bezprecedentní pirátskou jízdou řidiče na velkoberanovském úseku dálnice D1, hrozí až 12 let vězení. Uvedla to v úterý krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že původní kvalifikace činu jako obecné ohrožení se změnila na úmyslný skutek.

Na dálnici D1 řádil šílenec, ohrozil a napadl několik řidičůVideo: Prima FTV

 
Článek

Šokující zážitek pro řadu lidí, cestujících v inkriminovaný den odpoledne po D1 ve směru na Brno od Velkého Meziříčí po Devět křížů, měl na svědomí 23letý zahraniční student v červeném voze Škoda Octavia s pražskou registrační značkou.

Během tří desítek kilometrů za velmi hustého provozu přejížděl z pruhu do pruhu, vytlačoval projíždějící vozy a narážel do nich, opakovaně též zastavil a útočil na auta překvapených řidičů i na posádky vozidel. Ve finále ještě stačil absolvovat honičku s policejními vozy. Při jeho jízdě se staly nejméně dvě nehody.

Foto: Policie ČR

„Cizinec je obviněn z trestných činů pokusu těžkého ublížení na zdraví na dvou nebo více osobách, výtržnictví a poškození cizí věci. Přibylo též obvinění z přečinu násilí proti úřední osobě,“ uvedl šéf krajské kriminálky Pavel Kubiš s tím, že v případě prokázání viny hrozí pachateli trest odnětí svobody na pět až dvanáct let.

Násilí na úřední osobě se mladík dopustil v cele předběžného zadržení, kde čekal na verdikt o vzetí do vazby. „Po zadržení se v policejní cele choval agresivně, ničil její vnitřní vybavení a fyzicky napadl policistu, který ho v cele kontroloval,“ uvedla Dana Čírtková.

Orientační zkouška ukázala přítomnost amfetaminu, cizinec tedy nejspíš řádil pod vlivem drog. V tomto ohledu se teprve čeká na znalecký posudek. Muž čeká na soud ve vazbě.

Reklama

Výběr článků

Načítám