Hlavní obsah

Soud potvrdil Martinu Maxovi podmínku za rvačku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Podmínečný trest s odkladem na dva roky potvrdil v pondělí ostravský krajský soud zpěváku Martinu Maxovi. Zpěvák se při korunovačním plesu soutěže Missis 2004 popral s přítelem jedné z finalistek Gabriely Tauberestové, 31letým bývalým policistou Martinem Hejskem z Plzně.

Článek

Soud tak Maxovi neuvěřil, že se ženy pouze zastal a potvrdil názor Okresního soudu v Ostravě, podle nějž se dopustil výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví. Maxa se odvolacího jednání neúčastnil, protože natáčí s televizí.

Maxa se ženy zastal jako jediný

Zpěvák od počátku tvrdil, že se pouze zastal mladé ženy, kterou Hejsek sprostě urážel a bil. Soud mu však neuvěřil ani přesto, že ve prospěch Maxy vypovídala asi desítka svědků včetně Tauberestové. "Byl to jediný chlap, který se mě zastal," vypověděla mladá žena. "Byl to školní případ nutné obrany," tvrdil jeho advokát.

Soudy ale oponují, že od útoku Hejska na svou přítelkyni, který se nakonec řešil jako pouhý přestupek, a následného napadení zpěvákem uplynula delší doba, a tedy nemohlo jít o nutnou obranu. "Okresní soud správně uzavřel své rozhodnutí konstatováním, že se jednalo o mstu," uvedl soudce.

Vývoj událostí popisoval každý jinak

Za stěžejní důkaz odvolací soud označil lékařskou zprávu o zranění Hejska. "To, co tvrdili svědci, absolutně neodpovídá zraněním, která poškozený utrpěl," uvedl soudce.

Incident se odehrál 7. února 2004 asi hodinu před půlnocí. Hejsek vběhl do baru, kde si jeho bývalá družka povídala se zpěvákem Maxou. Další vývoj událostí už ale popisoval každý jinak.

Druhý obžalovaný dostal stejný trest

"Hejsek jí dál tři rány pěstí do obličeje. Pak ji chytil za vlasy a táhl k výtahu, kde ji dále napadal. Nemohl jsem se na to dívat," řekl už dříve Maxa . Hejska prý chtěl od ženy oddělit. V tom mu prý pomáhal druhý obžalovaný Jiří Polák, který stál náhodou opodál. Okresní i krajský soud mu vyměřil stejný trest jako Maxovi.

Hejsek přiznal, že bývalou přítelkyni u baru opravdu napadl. Prý šlo pouze o jednu facku. "Vadilo mi, že se nechovala podle mých představ. Nechala se od Maxy osahávat na zadku a na prsou. Byla úplně opilá," řekl Hejsek.

Obhájce zvažuje dovolání

Pak svoji družku odvedl k výtahu, kam se za nimi prý přiřítil Maxa. "Chytil mne do kravaty, až jsem spadl na zem, a pak do mne začal kopat. Mířil do celého těla, navíc mi špičatou botou rozkopl ret," popisoval Hejsek, který po incidentu nelenil a šel na Maxu podat trestní oznámení.

Rozsudek je již pravomocný, Maxův obhájce však zvažuje možnost podání dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Související články

Martin Maxa dostal za rvačku podmínku

Martin Maxa dostal dvouletý podmíněný trest za to, že měl loni při finále soutěže Missis v ostravském hotelu napadnout přítele jedné z finalistek. Verdikt...

Maxa: Soudkyně zkreslila výpovědi

S údajnými nesrovnalostmi v přepisu zvukových nahrávek výslechů se musí vypořádat ostravská okresní soudkyně Radomíra Kijasová, která letos v dubnu vyměřila...

Výběr článků

Načítám