Hlavní obsah

Policisté se budou kvůli CzechTeku cvičit v Berlíně

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jak uklidnit bez použití násilí rozvášněné demonstranty, se pojedou učit čeští policisté ke svým kolegům do Berlína. Tam by měl v květnu, kdy se v hlavním městě Německa konají velké demonstrace, odjet tzv. antikonfliktní tým a trénovat přímo v akci.

Článek

V úterý to sdělil policejní prezident Vladislav Husák poslancům z petičního výboru, který projednával zprávu veřejného ochránce Otakara Motejla týkající se loňského CzechTeku. Vyslání policejních psychologů do Německa je jedním z kroků, kterým policejní prezidium reaguje na kritickou zprávu ombudsmana. Ten došel k závěru, že zákrok byl zákonný, ale nepřiměřený.

Propříště by mělo akci, jaká byla loni v Linci na Tachovsku, vést krajské velitelství místo okresního. Řídící velitelé by také měli projít speciálním školením, které by mohli použít i při jiných akcích, jako jsou fotbalová utkání či velké koncerty.

Jednou z výtek ombudsmana vůči policejnímu prezidiu bylo, že špatně zdokumentovali svůj zásah. Podle Husáka se proto rozhodli, že příště na podobnou akci budou brát vytipované novináře, kteří by dostali stejnou policejní výzbroj.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám