Hlavní obsah

Posádku sanitky ohrožoval pistolí

PRAHA

Šok zažili dva pražští záchranáři ve středu po půl jedenácté dopoledne, když je cizí muž zcela bezdůvodně ohrožoval pistolí. Podle prvních informací by mohlo jít o známého recidivistu, policisté ho už zatkli. Novinky o tom informovala mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

Článek

Záchranáři chtěli vyjet z areálu pražské nemocnice na Vinohradech, ale cestu jim zatarasil černý Volkswagen Passat, jehož řidička někam odběhla.

"Záchranáři krátce zatroubili na znamení, že auto překáží, načež z passatu vystoupil muž s pistolí a zamířil na ně. Posádka sanity (42letý řidič - záchranář a 28letý zdravotnický záchranář) ihned uvědomila dispečink, který zavolal policii. Muž mezitím zmizel v areálu nemocnice," popsala incident mluvčí Cigánková.

Televize Nova uvedla, že útočníkem je David Černý. Podle televize Prima je to člen bezpečnostní agentury, který zřejmě bere steroidy. Do nemocnice se dostal s velmi těžkou hypoglykémií na pokraji bezvědomí. "Bude přijat na metabolickou jednotku, takže uvidíme podle dalších výsledků," řekla Primě ředitelka vinohradské nemocnice Marie Alušíková. Záchranná služba na něj podala trestní oznámení.

Reklama

Výběr článků

Načítám