Hlavní obsah

Policisté dopadli řidiče, který před diskotékou zabil dvě dívky

Právo, Radim Kijonka
PÍŠŤ

Policisté zadrželi v sobotu dvacetiletého muže, který v obci Píšť na Opavsku najel ve dvě hodiny v noci do hloučku mladých lidí, který se bavil před restaurací, kde se konala diskotéka. Dvě dívky po nehodě zemřely, další tři lidé jsou v nemocnici. Mladého šoféra, který z místa nehody ujel, zajistili doma.

Článek

Zprávu o zadržení potvrdil v poledne opavský policejní mluvčí René Černohorský: "Zadrželi jsme ho dopoledne doma a právě ho převážíme na výslech do Opavy. Orientační dechová zkouška byla pozitivní, nyní zjišťujeme, zda pil před jízdou nebo až po nehodě."

Nehoda byla tragická. Patnáctiletá dívka byla mrtvá na místě, další 18letá dívka zemřela při převozu do nemocnice. "Další dvě dívky a jeden muž jsou v péči lékařů. O jejich zdravotním stavu zatím nemáme informace," uvedl policejní mluvčí a popsal nehodu: "Hlouček stál přímo před diskotékou, když do nich řidič s Hondou Civic z Píště najel."

Očití svědci nočního neštěstí popisovali, že řidič se obcí řítil se svou hondou více než stokilometrovou rychlostí. "Před diskotékou stálo pět mladých lidí v hloučku na chodníku, šli se vyvětrat, uvnitř bylo velké horko. Napálil to do nich v plné rychlosti. Někteří říkali, že přijížděl snad stopadesátkou. Neměli šanci uhnout, po nárazu zůstali rozesetí po okolí," vylíčil místní taxikář Libor Viktorín.

"Jméno řidiče nám řekla spolujezdkyně, která s ním jela v autě. V místě bydliště jsme ho nenašli," řekl už ráno Černohorský.

Reklama

Výběr článků

Načítám